onterecht strafschop
ik vond het een onterechte strafschop graag jullie mening.
met sportieve groet flipfluitketelBjörn Kuipers 4e official finale van het WK 2018 in Rusland
Björn Kuipers 4e official finale van het WK 2018 in Rusland

De Argentijn Néstor Pitana leidt de finale van het wereldkampioenschap in Rusland. Dat heeft de FIFA vanavond bekendgemaakt. Björn Kuipers is vierde official. Assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra is reserve.

Pitana leidde een maand geleden ook al de openingswedstrijd op het WK, tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië

'Team Kuipers' kwam tot nu toe vier wedstrijden in actie op dit WK. In de groepsfase hadden ze de leiding over Egypte-Uruguay en Brazilië-Costa Rica. In de knock-outfase kwamen daar nog de achtste finale tussen Spanje en Rusland en de kwartfinale Zweden-Engeland bij.

Tijdens de halve finale tussen Kroatië en Engeland was Kuipers ook al vierde man.

Makkelie
Het WK is het laatste grote toernooi van Kuipers, die het na twee WK's (2014 en 2018) en twee EK's (2012 en 2016) tijd vindt om plaats te maken voor Danny Makkelie.

De tien jaar jongere Makkelie is ook in Rusland actief, als video-arbiter. De Zuid-Hollander is tijdens de finale van zondag een van de assistenten van de Italiaan Massimiliano Irrati.

De Iraniër Alireza Faghani leidt zaterdag de troostfinale tussen Engeland en België.

bron: NOS.nl

Jullie mening?Supporters bestormen veld met slaan en schoppen in Breda
Een verhit potje in Breda, waar Irene'58 een grote stap richting de titel in 4C zette door Hoge Vucht te verslaan. Bij de Bredase gastheer moesten drie mensen het veld uitgestuurd worden: het duel lag enige tijd stil door supporters op het veld.

Hoge Vucht - Irene'58 0-3 (0-1) - 0-1 Erwin Timmermans, 0-2 Sander van Mook, 0-3 Pascal Dingenouts
Door de wedstrijd met acht man uit te spelen en een geheel onnodige 0-3 nederlaag te incasseren, blameerde Hoge Vucht zich. De schuld werd bij de 17-jarige scheidsrechter Brian van Geffen uit Hedel gelegd, maar thuispubliek dat het veld op stormt en met slaan en schoppen verhaal gaat halen bij de tegenstander is onacceptabel.

Natuurlijk scheidsrechter Van Geffen floot niet foutloos, maar hij floot de wedstrijd zeker niet kapot, waardoor deze moest escaleren. Teammanager en doelman Yunus Arpat had echter geen goed woord over voor Van Geffen. ,,De scheidsrechter begon in de tweede helft tegen ons te fluiten. Wij hebben van de scheidsrechter verloren. De scheidsrechter heeft ons uit de wedstrijd gehaald. Ongelooflijk dat de KNVB zo'n jonge scheidsrechter stuurt. Deze man had veel te weinig ervaring om zo'n duel te leiden."

Hoge Vucht had het nooit zo ver mogen laten komen. Na de 0-2 was Hoge Vucht stuurloos en was het in feite afwachten totdat het zou escaleren. Jesper Seuntjens pakte zijn tweede gele kaart en even later nam Richel Nicia openlijk wraak op de benen van Sander van Mook nadat deze Zimmerman had geraakt. Even later was het aan de zijlijn weer raak. Toen het publiek er zich mee ging bemoeien kon Van Geffen niet anders meer dan de kleedkamer opzoeken.

Na een afkoelingsperiode van ruim 20 minuten werden de laatste 20 minuten uitgespeeld. Irene'58 probeerde nog wel om via een hogere score nog meer zout in de wond te strooien, maar verder dan 0-3 door een doelpunt van Pascal Dingenouts kwam de ploeg uit Den Hout niet. ,,Behoudens de vrije trappen van Seuntjens hebben we, omdat we compact stonden, geen kansen weggegeven. We zijn rustig gebleven tijdens al het geweld op het veld en hebben op de juiste momenten toegeslagen. We hebben nooit de intentie gehad om kampioen te worden, maar we zijn nu aardig op weg", reageerde Irene'58 trainer Tijs van Bragt kort na afloop.

Bron: https://www.bndestem.nl/amateurvoetbal/ ... ~a2178f06/Amateurwedstrijd loopt uit de hand, speler bewusteloos
Een amateurwedstrijd tussen het Amsterdamse WV-HEDW en HVC uit Amersfoort is zondag uitgelopen op een ware vechtpartij. Een van de spelers van de Amsterdamse club was zelfs enige tijd buiten westen.

Het gedonder begon toen vlak voor tijd een speler van HVC een rode kaart kreeg. „De stoppen sloegen volkomen door bij de betreffende speler”, aldus WV-HEDW-voorzitter Ronald Nijsen op de clubwebsite.

Bij de Amsterdamse vereniging zouden in totaal vier spelers flinke klappen hebben gekregen, van zowel twee HVC-spelers als een toeschouwer. Een van deze spelers was zelfs een tijdje bewusteloos, zegt Nijsen. Er zijn drie verdachten tegengehouden, meldt AT5.

Nijsen is er helemaal klaar mee. „Dit moet echt een keer stoppen. We wensen de spelers van de Zondag 1 sterkte bij de verwerking van het volledig onnodig ontsporen van wat een lekker potje voetbal op een mooie zondagmiddag had moeten worden. Fysiek gelukkig geen grote ellende - zo lijkt het - maar dit had echt veel erger af kunnen lopen.”

Alle slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de politie. HVC is in afwachting van het onderzoek door de KNVB, meldt RTV Utrecht. Afhankelijk daarvan worden maatregelen genomen tegen de betreffende spelers

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1696301 ... ewusteloosna anderhalf jaar weer 1e wedstrijd knvb
na 2 herseninfarcts vandaag weer mijn 1e wedstrijd voor de KNVB gefloten t.w jodan boys tegen maense. begon vervelend daar de tegen partij pas 5 minuten voor aanvang aan kwam en het dwf nog niet was ingevuld en verzonden. Toen ik daar wat van zei kreeg ik door de opgefokte leider als antwoord dat ze in de file hadden gestaan en geen parkeer plek konden vinden.Ik zei hierop dat dat niks met het dwfte maken heeft en dat indien ze echt in de file hebben gestaan hier JUIST alle tijd voor was.
Denk dat ze me te beidehand vonden want er werd kribbig gereageerd.Beide teams verteld dat ik geen op of aanmerkingen duld in de wedstrijd tegen mij. DE thuisploeg heeft dit de hele wedstrijd keurig begrepen enkelt de uitploeg begon gelijk met mekkeren en hinderlijk protesteren.Dit was na 10 minuten en 2 gele kaarten hiervoor gauw over.Alhoewel Maense de betere ploeg was wist jodan boys met een paar mes scherpe uitvallen de wedstrijd met 2=0 te winnen.Kreeg van beide partijen na de wedstrijd de complimenten voor mijn optreden en was zelf ook zeer tevreden. Ben blij dat ik haast geen last meer ondervind van de 2 infarcts en vond het ook weer fijn om weer een a=catg. wedstrijd te fluiten hoewel ik wel al een paar oefen wedstrijde a catg. achter de rug heb. Op naar de volgende wedstrijd ben benieuwt wat ze volgende week voor me in petto hebben
Met sportieve groet flipfluitketel(voorheen happy fluiter)